znalazłem jeszcze Samsung i5500 Galaxy z Androidem 2.1 w cenie całkiem niezłej... Chyba się na to zdecyduję. Aparat 2 MPix, ale to raczej nie problem Bateria podobno 1200 mAh Wiadomo do ideału baterii E52 sporo brakuje, ale i tak jest całkiem nieźle...
A rozważałeś HTC Desire na Androidzie? Dobra cena dobry sprzęt
To ja dodam swoje 5groszy, ale raczej czego NIE kupować.
SE VIVAZ - mam 2 szt, mój i żony i oba padaka. telefonik świetnie wygląda i to chyba tyle.
No może jeszcze nagrywa naprawde zaj...ste filmy, ale nie do tego ma służyć.
W jednym padł dotyk po 2 tygodniach, jak masz na karcie pamięci wiecej niż 1 GB to telefon chodzi jak ślimak, od dawna używam telefonów SE, ale tym razem się nie popisali.
sorki za małe OT
To ja dodam (...) od dawna używam telefonów SE, ale tym razem się nie popisali.
sorki za małe OT
Odkąd S połączyło się z E - odpuściłem. Wcześniej żona używała Soniaków, ja byłem fanem Eryka.
Pierwszy tel. Żony SE i wtopa (nawet modelu nie pamiętam!). Zwiechy, środkowy przycisk padnięty - to norma w przypadku tamtego modelu! I ten "dołączany" aparat foto! Masakra
Przerzutka na Nokie (tanie) to była pomyłka, w Samsungach (starych) mierziło mnie menu.
SPV M650 (klon HTC Kaiser) i HTC HD2 królują!
Żona.. męczy się z Nokią 6500 Slide... ale to już jej wybór
Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa
ale czy używaliście BlackBerry? bo dla osoby prywatnej to raczej będzie tylko zwykły dobrej jakości telefon. BB jest telefonem "korporacyjnym" i potrzebuje wsparcie/usługi operatora i właściciela korporacyjnego. Rzekłbym, że jest to terminal firmowy z możliwością dzwonienia.
Od razu zaznaczam, że nie używałem BB, ale mój kolega z pracy sobie coś takiego właśnie wziął jako służbówkę i właśnie średnio jest z niego zadowolony, bo wielu funkcji specyficznych dla BB nie da się użyć.
Posiadam BB i jestem zadowolony. Powinno byc BIS/BES i to jest nawet wskazane na to urzadzenie. U mnie lata z netem i daje rade, w funkcjach mozesz sobie zanzaczyc po czym ma chodzic.
U mnie w robocie tez co wazniejsze dyrektory lataja z bb - tyle ze nasz sa mocno wykastrowane pod korporacje i zablokowane do jakichkolwiek zmian.
Z tego co wiem to spokojnie mozna korzystac ze wszystkich funkcji "kontkatowych" tj maila, telefonu przy tym jest on (ponoc) bardzo niezawodny. po iPhonie potrzebuje telefonu ktory dziala, nie rozladowywuje sie po godzinie czy dwoch chodzenia po sieci itd.
januszdg, jak masz taką możliwość to się nawet nie zastanawiaj. ja mam 3GS i jestem mega zadowolony, szybko działa, nie wiesza się i dotykowy ekran, którego nie trzeba prosić o działanie jak w innych starszych modelach np samsungach, wystarczy musnąć palcem i już... :lol:
a i jeszcze jedno po 2 latach eksploatacji można go jeszcze sprzedać w całkiem dobrej cenie :wink:
januszdg, zależy czego szukasz. iPhone 4 mimo wysokiej ceny ma niezaprzeczalne zalety takie jak jakość wykonania, prostotę obsługi i szybkość działania. Jeśli Cię na niego stać, warto.
A ja zastanawiam się nad zakupem iphona 4G, co o nim myślicie?
Koło sierpnia ma wyjść 5G, ja mam 3GS i właśnie nie przerzucam się na 4G bo czekam na 5G
Zamieszczone przez RafalekM
iPhone 4 mimo wysokiej ceny ma niezaprzeczalne zalety
Skype + face cam!!!
Zamieszczone przez Purchawa
I to jest jedyna sluszna decyzja.
Na codzień zajmuję się obsługą kilku firm w tym od strony technicznej i użytkowej BlackBerry + iPhone, sam mam oba te telefony i jasno wyklarowało mi się do czego przydaje się iPhone a do czego Blackberry.
1.Jeśli potrzebny Ci telefon głównie do pracy, zależy Ci na szybkości, solidności, niskich kosztach w roamingu (to jest duży plus), wytrzymałości itp. to bierzemy BlackBerry
2.Jeśli korzystasz z telefonu do czytania maili, mało piszesz maili, korzystasz dużo za aparatu, kręcisz filmy, korzystasz ze Skype, często bawisz się telefonem jak masz wolny czas i na przykład na coś czekasz, telefon raczej nie jest narażony na upadki i ogólnie ważne dla Ciebie jest aby telefon służył nie tylko do maila + organizacja pracy to wybierasz iPhone'a
a to nie zależy od operatora bardziej Przecież w każdym telefonie można wyłączyć opcje targania maili/aktualizacji/itp
W ajfonie trzeba wyłączyć i nie ma innej opcji jeśli nie chcemy nabić. W blackberry do samej poczty kupujesz pakiet za ok 100zł (w orange 100zł + 25zł usługa BlackBerry internet Service w skrócie BIS) i walisz w opór mailami i komunikatorem blackberry (komunikacja za friko między urządzeniami blackberry - takie coś jak GaduGadu). Moja szwagierka pływa na statkach i właśnie ma tak w blackberry - kiedyś płaciła rachunki po ok 500zł/mies a teraz 125zł co miesiąc (+ abonament jakiś tam) bez zmian i tyle
Dołączyłem do Was w wielki piątek :twisted: Po przesiadce z HD2 to jest.... aaa, nawet nie ma czego porównywać. Inny świat zupełnie - działa, nie zawiesza się, personalizacja zajęła 3 minuty i od tamtej pory po prostu... działa :lol:
Aż dziw że tyle czasu byłem przeciwnikiem iOs i to bez spróbowania. Rewelacja, polecam każdemu kto chce mieć coś więcej niż zwykły telefon a jednocześnie nie skończył doktoratu z informatyki i zwyczajnie szkoda mu czasu na użeranie się z urządzeniem 8)
Niech wchodzi! Już widzę początkowe ceny, co jak co ale więcej niż 2000 za telefon nie dam tym bardziej że za szybko mi się nudzą i zawsze mnóstwo na tym tracę :evil:
Komentarz